24.3.2013

Maaliskuun päivitys

Taas hujahti aikaa niin pirullisen paljon ja nopeasti että meinaa näyttää tämä sivu kummitusblogilta. No, ei anneta sen haitata vaan rustataan nyt jotain tähän. Mitäs tässä nyt onkaan tapahtunut sitten joulun, jos nyt ei lasketa sitä että vuosi vaihtui.

 Passi
Tämähän olikin hieno prosessi. Armotonta työajalla googlausta vaadittiin, että sai infot kohilleen aiheesta "tarvitsen uuden passin ulkomailla". Lopulta se olikin helppo homma, maksoin etukäteen passin ja sen postituksesta aiheutuvan kulun suurlähetystön tilille ja printtasin todisteen. Sotilaspassiakaan ei tarvittu vaikka netti niin kertookin. Passikuviakin löytyi. Eikun vaan Prahaan sunnuntaina ja yön jälkeen maanantaiaamuna Vltavan vastarannalle Suomen suurlähetystöön jossa täti otti todisteet ja passikuvan ja sormenjäljetkin. Torstaina tuli sitten maili että passi on postitettu joten, nyt kun kerta on sunnuntai, passin pitäisi olla firman reseptionistilla vastaanotettuna joskus alkavalla viikolla. Ei kait siinä, Praha on hieno mesta. 


Suunnittelua
Legendaarinen Jätkien Reissu on luvassa Brnon huudeille toukokuun 4.-18. välisenä aikana. Tämän kunniaksi varasin viikolla hostellit viidelle henkilölle Prahasta Clown & Bard hostellista, Bratislavasta jostain Taurus Art Hostelista, Budapestin Hi 5 Hostelista jonka koin loistavaksi jo viime kesän minieurotripilläni, sekä Wienistä Wombats at the Naschmarktista. Viimeistä en tosin kokenut niin hyväksi kesällä, mutta menköön. Tänään varasin eli ostin bussimatkat Prahasta Brnoon ja Brnosta Bratislavaan. Jäljelle jäi vielä matkat Bratislavasta Budapestiin ja Wienistä Brnoon, ne hoitakoon R. Budapestistä Wieniin on tarkoitus kulkea junalla johon ostamme liput vasta paikanpäältä Budapestin juna-asemalta. Niin ja pitäähän minun itsellenikin hommata bussilippu Brnosta Prahaan jätkiä ottamaan vastaan. 

Ohi mennen avitin massiivisesti myös vanhuksia kotoa ostamaan bussiliput ja varaamaan lentokenttäkuljetuksen heidän huhtikuun Tsekinmatkalleen. 

Lunta tippui.
Prahasta takaisin Brnoon matkatessamme taivas aloitti mielenkiintoisen maaliskuisen ilmiön, nimittäin lumisateen. Siitäkös meni tämä eteläinen maa sekaisin. Hitlerin valtatie oli varustettu ketjukolarilla ja muutamalla normaalilla törmäyksellä ja kaatumisella. Brnon julkinen liikenne oli aivan kaaoksessa ja näin ollen sain ihanasti kävellä vesilätäköin peitellyllä jäätiköllä koko miellyttävän matkan päärautatieasemalta kotiin. Jalkoja paleltaa vieläkin. Bussikuskille massiivinen peukku toki siitä että hengissä ollaan.

Kesää odotellessa...