26.9.2012

Missä olen ja minne menen

Olen Kuopiossa, menen Brnoon.

Wat?

Niille teistä random-googlettelijoista jotka eivät tiedä, niin kerrataan nopeasti miksi tämä blogi on olemassa. Tätä kirjoitettaessa on viikko aikaa siihen kun lähden tutusta, turvallisesta ja pohjoisesta ympäristöstäni Kuopiosta kohti Tsekin tasavaltaa ja Brnoa. Matkan virallinen syy on työ. Tätä ennen meikäläinen on tehnyt parit muutkin ulkomaankomennukset opiskelun merkeissä ja molemmilla kerroilla kunnianhimoinen suunnitelma oli dokumentoida tapahtumia blogiin lähinnä itseäni varten. Tietenkään sitä ei tullut tehtyä. Jälkeenpäin ei voi kuin ruoskia itseään railakkaasti, nimittäin muisti on ihmisellä heikkoa tekoa varsinkin kun sitä ei ole kohdellut ystävällisesti. Tällä kertaa en halua ruoskia itseäni railakkaasti ja tämän välttääkseni aion pitää tätä blogia ajantasalla että vanhainkodissa on jotain luettavaa. 



Tätä blogia tekisi mieli kirjoittaa englanniksi, kun tässä ollaan niin kovin kansainvälistä poikaa olevinaan. Toisaalta suomeksi kirjoittamalla pystyy keskittymään enemmän nopeaan ajatuksen virtaan kuin nokkelaan kielioppiin. Suomen kielen opit olen hylännyt jo aika päivää sitten, viimeisenä rohkaistuksena siitä oli AMK:n kypsyyskokeen tyylipuhdas feilaaminen. Ja saapahan haukkua tulevia naapureita ilman pelkoa lynkkauksesta. Ai niin, onhan se myös mukava kuvitella se suomenkielellisestirajoittunut joka yrittää tykittää tätä tekstiä Google Translatoriin. Onnea siihen vaan. Mainittakoon vielä että en ole tyytyväinen blogin ulkoasuun, mutta kun en käynyt TeKua niin en osaa insinöörata sitä paremmaksi. Katellaan.

Sitten faktat ja planit tiskiin:

Kuopion ihanteellinen sijainti matkustamiselle on ihanasti koettu monesti. Tämä geografinen tosiasia mahdollistaa sen, ettei ensi maanantain ja tiistain välisenä yönä tarvitse nukkua lainkaan, vaan saa tehokäyttää senkin ajan yöbussissa matkalla Helsinki-Vantaalle. Sieltä eräs norjalainen lentoyhtiö kuljettanee minut ja toivottavasti myös laukkuni Prahaan. Toki välillä pitää tsekata Kööpenhaminan lentokentän kuumimmat kolkat. Prahassa aikomukseni on soluttautua opiskelijoihin ja ottaa Student Agency -bussi Brnoon, jossa toivottavasti löydän lopulta hostellille ja saan painua oluelle. Seuraavat päivät on tarkoitus käyttää kämpän etsintään, mutta se riippuu siitä miten aktiivinen ote tulevalla työpaikallani on tähän. Tsekin kielen taitoni eivät ole vielä kahta sanaa kummemmat joten jätän vuokraneuvottelut suosiolla toisille. 


Wikipedian tusinafaktoja Tsekistä ja Brnosta. Tsekin tasavallassa on noin 10,5 miljoonaa asukasta, joista 1,3 asuu pääkaupungissa eli Prahassa. Brnoon jää vaivaiset/mukavat vähän vajaa 400 tuhatta. Maantieteellisesti Brno sijaitsee mitä kiehtovimmalla paikalla, sieltä kun on esimerkiksi Wieniin ja Bratislavaan lyhyempi matka kuin Savon Sydämestä Jyväskylään. Muutenkin karttaa katsomalla voi todeta koko maan olevan hyvin pieni pläntti keskellä keski-Eurooppaa. Suomalaisiin välimatkoihin tottuneella Tsekistä ei ole pitkä matka minnekään. 

Eiköhän tämä riitä ekaksi postaukseksi. Palataan asiaan viimeistään paikan päällä. Sillä välin on tärkeintä muistaa hamstrata KuPSin ja KalPan huivit mukaanviemisiksi. Eteläinen etäkannattaja ilmottautuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti