27.9.2015

Gastronomiaa 5: Brnon Olutfestarit eli Pivní Festival Brno

Blogimme olutjaoston iloksi Brnoon rantautui syyskuun alkupuolella kolmipäiväinen tapahtuma jossa olut näytteli vahvaa roolia. Kyseessä tietenkin Brnon omat olutfestarit kuten alapuolella kuvasta voi todeta. Mukana virallisten tietojen mukaan 23 panimoa, näistä toki yksi oli Heineken joka edusti ainakin neljää olutta. Ne tuli kiertää kaukaa, jos omasi yhtään havaintokykyä. Kuka nyt haluaisi Heinekenin kun vierestä saa olutta jonka nimeä ei ole ennen kuullutkaan. Kyseessä kuitenkin pohjimmiltaan maistelutapahtuma. Tästä tosin voi mainita ettei kyseinen aspekti ihan putkeen mennyt; joillain ständeillä edelleen pienin tuoppikoko oli 0,5 litraa. 


Tapahtuman luonteesta johtuen tarkat tiedot blogimme suorittamisesta ovat vaipuneet unholaan, mutta kuvia sentään on tallessa. Yleisesti tapahtumasta sen verran, että liput kävivät massasta päätellen todella hyvin kaupaksi. Yleisöä oli todennäköisesti valunut kauempaakin Brnosta, sen verta mielenkiintoista juntteria paikalla oli kärrätty. 



Yllä näemme vasemmalla hienon esimerkin hinnoittelusta. 0,33 litran annos oli järjestään kalliimpi kuin 0,4l. Tämä toki selittyy sillä että jostain syystä 0,33l oli aina pullossa ja 0,4l hanassa. Oikealla meillä on esimerkki illan vaikeimmasta juotavasta, tuopin kooksi nimittäi sattui 0,5l ja oluen tyyppinä Amber IPA, paino kirjaimilla IPA. Todella katkeraa kamaa, juomiseen kului hyvä tovi. Hyvä olut toki, mutta pienempi annos olisi ollut parempi.


Yllä olevat kuvat edustavat esimerkkitapauksia ständien esillepanosta. Vasemmanpuoleinen panimo panosti enemmän hanatarjontaan ja muutamaan eri olutmalliin, kun taas oikealla oleva panimo yritti vahvasti saada pullojaan kaupaksi. Vasemmanpuoleisesta olutständistä sen verran että blogimme nautti belgimallisen Abbey Alen, ja se kostautui hyväksi ratkaisuksi. Ilta alkoi hieman kylmetä, joten hieman vahvempi olut teki poikaa. Alla olevassa kuvassa näemmä panimon, jonka blogimme leikkisästi nimesi Mordorin panimoksi. Tämä kyseinen panimo myi aiemmin mainittua Amber IPAa, jonka blogimme nautti. 



Yllä vasemmalla näemme Rohozec -nimisen panimon valikoiman. Skalák on siis heidän oluensa nimi. Tätä olutta on myös tavattu Kuopion Prismassa ja sitä kannattanee käydä kokeilemassa. Kannattaa kuitenki tarkistaa onko se pantu Keravalla. Jos ei ole, on kyseessä hyvä olut. Oikeanpuoleisessa kuvassa näemme otoksen olutfestarien musiikkitarjonnasta. Lavalla kuvassa on esiintymässä Nikola Mucha/Muchová, tai pelkkä Mucha. Riippuu mistä roikkuu. Feministipunkfolk oli kai genre, ainakin eräässä biisissä toisteltiin miehen sukuelintä todella paljon. Yleisö nauroi joten kai se toimi.

Alla tämän blogauksen viimeiset kuvat. Vasemmalla myydään U Tri Kralu -olutta, joka oli kirkkaasti heittämällä blogimme suosikki festivaalin oluista. Maku muistutti suuresti yhtä maailman top 3 olutta, eli Richardia. Tätä täytyi nauttia toinenkin tuopillinen, niin mehevästä nesteestä oli kyse. Tätä toista tuoppia nauttiessa ilta tuli päätökseensä ja oli aika hiljentyä tuijottamaan tuoppi kädessä Brnon katedraalia pimeässä, kuten jokaisen tulisi tehdä tasaisin väliajoin mielellään hyvä olut kädessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti