27.10.2014

Stadion Za Lužánkami

Kuten edellisissä bloggauksissa on mainittu, pelataan Brnon nykyiset liigatason futismatsit Stadion Srbskalla tai, kuten kuuluttaja taisi viime pelissä sanoa, Kralovo Polen Stadionilla. Kralovo Pole on siis kaupunginosan nimi. Löytyy kaupungista varmasti sun minkälaisia puulaakiviheriöitä, mutta yksi on ylitse muiden. Nimittäin Stadion Za Lužánkami. Nimi tarkoittanee suurinpiirtein Stadion Lužánkyn takana. Lužánkysta opimme lisää tulevissa blogeroinneissa. Kyseinen stadion on vuodesta 2001 asti ollu hylätty, kun huomattiin ettei se täytä turvallisuus/laatukriteerejä

Ensin faktoja: Rakennettu vuosina 1949-53, hylätty 2001. Katsojakapasiteetti 50000. Stadionin hallussa on edelleen Tsekin liigan korkein katsojaluku; 44120 kaudella 1996-97 Slavia Prahaa vastaan. Löytyy myös tietoa että paikka olisi ollut aivan tupaten täynnä joskus 70-luvulla, mutta siitä ei ole faktaa. Katsojakeskiarvo männävuosikymmeninä pyöri 10000:n molemmin puolin, joten yleisesti ottaen melkoisen väljää on ollut. 

Blogimme rantautui tutustumaan läheisemmin paikkaan jota tikitakaviheriön sijaan komistavat nykyään muoti-ilmiöt nimeltä ruoste ja rapistuminen sekä giganttisen määrätietoiset semi-isot puut, jotka puskevat kasvaa ja nousta tykittävät esiin betonin läpi. 

Stadion Za Lužánkamin julkisivu

Jalkapallo kuuluu Lužánkyyn

Stadionin porteista sisään

Viheriö on kunnossa

Kaksi futisfanaatikkoa myöhästyi 14 vuotta

Teinit oluella stadionilla

Sitä ruohoa

Stadionin pitkä sivu on kunnossa

Kontrolli on tarkka

Sitä ruohoa eri kuvakulmasta

Eteläkaarre valmiina toimintaan

Hyvät paikat!Portit


Tärkeä kuvaWC on kunnossa


Tulevaisuus on suuri kysymysmerkki. Brnossa on ollut kovaa puintia asian tiimoilta ja ymmärrettävästi osa kovaäänisistä puhujista on tajunnut että moinen rapistuva kolossi ei varsinaisesti promoa kovin timanttista imagoa kaupungille. Rappioromantiikasta kiinnostuneita hipsterimatkailijoita toki riittää, ainakin 5. Vaalien myötä Brnossa ilmeisesti valta vaihtuu ja uusia päättäjiä asia huhujen mukaan kiinnostaa hieman enemmän, kuin edellisiä pilvenpiirtäjän rakentajia. Lisäksi on ollut ainakin pari vuotta vireillä projekti, että stadikkaa ei korjattaisi, vaan tilalle pykättäisiin samoin tein uusi uljas ja kiiltävä pytinki. Ajatuksena tässä nimenomaan Euro 2020 futiskisat joihin valmistuessaan ajoissa tämä stadion olisi Tsekin tasavallan ainoa mitat täyttävä stadion.

Alla ilmakuva paikasta sekä suora linkki kartastoon, jos joku haluaa tarkemmin tutustua. Ja miksei haluaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti