19.11.2014

Gastronomiaa 2: Lisää Kaljaa

Nyt on taas sen aika. Alla on olutta:


Yllä näemme vasemmalla lasillisen vaaleaa Leffeä, kuriositeettina mainittakoon että nauttiminen on suoritettu Pariisissa. Olut oli hyvä, vaikkakin tumma on enemmän blogimme mieleen. Oikealla puolestaan ei olekaan yllättäen olutta, vaan Burčákia. Burčákhan on käytännössä viiniä, joka ei ole vielä valmista. Enemmänkin sakeaa mehua. Hyvä tuttavuus.


Yllä näemme pullon mallia Lucky Bastard India jossa oli siis Brnossa valmistettua IPAa eli Indian Pale Alea. Maukas tapaus, vaikkakin parempia Ipoja löytyy. Oikealla sitten lasista huolimatta kyseessä on Hellstork AAA, eli American Amber Ale. Tämä oli erittäin makuhermoja lellivä makuelämys. Nautittu pubissa nimeltä U 2 přátel, eli Kahden kaverin luona.


Yläpuolella näemme blogimme ruokajaoston iskun. Kyseessä on Svatomartinske Husa eli jotain niin kuin Pyhän Martin hanhi. Hanhen alla makaa kahta erilaista kaalia ja vierellä makaa neljä knöödeliä. Yllä voimma huomata kaksi tuoppia aitoa Pilsner Urquelia, laadukasta sellaista tankista hanoitettuna. Tätä herkkua, eli siis hanhea, tarjotaan spesiaalimenun muodossa yhden viikon ajan joka marraskuu. Ajoittakaa siis hanhivierailunne kunnolla ja varatkaa ajoissa pöytä! Oluesta sen verran, että ollakseen niinkin kuuluisa olut kuin tämä original Pils on, ei se aina ole järin huikeata. Nyt oli, johtuen kenties tankista.


Yläpuoliset oluet on nautittu jo aiemmin mainitussa pubissa nimeltä U 2 přátel. Kyseessä Primátorin IPA, joka oli toki maukas kuten IPAt melkein aina, mutta jokin oluessa viestitti, että todellakin on kyseessä panimon ensimmäinen IPA. Oli niin tai näin, propsit siitä että IPAa on ylipäänsä hanassa.


Nyt palaamme pullo-oluitten ihmeelliseen maailmaan, ja ylempänä näemme kaksi brittiolutta. Vasemmalla Old Tom, joka on kerännyt kalja-arvostelijoiden keskuudessa todella kovia scoreja. Blogimme kuitenkin maistoi lähinnä tiskirättiä ja metallia. Loppua kohden olut muuttui juotavammaksi, johtui kenties myös 8% vahvuudesta. Oikealla vuorossa Hobgoblin. vahvuudeltaan huomattavasti miedompi, kuitenkin yli 5%, jonka mukana lienee tullut huomattavasti helpompi juotavuus. Erityismaininta hienolle logolle. Molemmat pullot hankittu jo pari kertaa mainitusta U 2 přátelista. Pubissa on neljä olutta hanassa ja vino liuta pääasiassa brittioluita pullossa. Näitä saa ostaa mukaan tai juoda paikan päällä.


Yllä näemme blogimme ensimmäiset ns. terveyskaupasta hankitut oluet. Vaikea näistä on mitään sanoa, mutta kerrottakoon että vasemmalla oleva English Pale Ale on valmistettu Jihlavalla, ja Kocour Saison on hyvin harvakseltaan tavattu kyseisen "health" -mallisen kaupan ulkopuolella. Jos joku on nähnyt laajemmalti, korjatkoon.


Viimeisenä otetaan käsittelyyn yksi blogimme ensimmäisistä muka-erikoisista oluista, eli vasemmalla Atlantis ja kuuluisan skottipanimo Brewdogin Jack Hammer. Jack Hammer oli todennäköisesti ensimmäinen IPA jota blogimme IPAjaosto maistoi ja jäi koukkuun. Atlantis oli myös mukana. Brewdogin tuotteita on sittemmin tullut muutamia kokeiltua ja pettänyt se ei ole. Oikealla, ja tämän blogauksen viimeisenä oluena, näemme Primátorin English Pale Alen. Primátor harrastaa tsekkipanimoksi mukavasti erilaista panemista, ja niimpä sen valikoimista löytyykin nykyään mm. tämä yllä oleva kuin myös IPA ja stout. Kuitenkin panimon vahvuudet ovat kuitenkin vielä normi tsekkipilsnerissä. Nauttia kelpaa silti näitä muitakin.

Tässä oli marraskuun pimeisiin iltoihin himoteltavaa, palatkaamme tuopin ääreen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti