27.1.2015

Gastronomiaa 3: Taas kaljaa

Jälleen on koittanut kaljan aika:


Yllä näemme ytimekkään Primator Stoutin joka jääköön viimeiseksi Primator Stoutiksi mitä blogimme maistaa. Vierellä belgialaisista oluista se yleisin ja juuri siitä syystä tylsin elle tumma Leffe. Ihan ok:han se on mutta ei sitä erikseen lähtisi enää ostamaan.


Sitten on vuorossa laatua. Vasemmalla yllä Rochefortin numero 6, todella laadukasta settiä. Suosittelen nappaamaan koko numerosarjan 6+8+10 ja lipittämään. Tämä on se heikkoalkoholisin näistä mutta todella kovaa kamaa. Vieressä Valasekin IPA. Tsekinmaan IPA litran pullossa on aina hyvä juttu. 



Ylävasemmalla näemmä Bohemia Regentin, todella normaali kalja. Ei mitään erikoista, kyllä sen juo mukisematta. Tuskin sille kukaan blogia kuitenkaan omistaa. Sama pätee toki myös Primatorin Polotmaveen eli puolitummaan. Puolitummilla oluilla on oma faniporukkansa, itse tämä blogi ei siihen oikeastaan kuulu. Tummat ja vaaleat ovat parempia kuin puolikkaat. Omalaatuinen makunsahan näilläkin toki on.



Vasemmalla ehkä juontioluista se juontivoimaisin eli Bernardin 10 asteinen. Ei siis tarkoita 10 alkoholiprosenttia. Vieressään paistattelee Kozelin vahvempi, hyvin juotava sekin. Täyttä laatua molemmat, ei mitään vikaa, ei mitään huikeaa erikoisuutta mikä ne nostaisi uniikeiksi. Juotavaksi tarkoitettu.


Tämä blogaus päättyy oluiden kuninkaalliseen eli Rochefortin kymppiin. Aiemmin kohtasimme numeron 6, ja tämä on sen isoveljen isoveli. Alkoholia reippaat 10% ja maku myös syvempi kuin 6:ssa. Tavallaan molemmat ovat huikeita, Kuutonen ei missään nimessä ole huonompi, on vain erilainen. Ostakaa molemmat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti